Despre informațiile cuprinse în descrierea soiurilor
În scurta descriere a soiurilor am folosit mai multe surse de informații. Prima și cea mai importantă a reprezentat-o observația directă din pepiniera noastră, aflată într-o zonă de șes, cu elementele de climă caracteristice. O altă sursă de informații a reprezentat-o experiența altor cultivatori. Datele și măsurătorile științifice au fost preluate din literatura de specialitate americană și foarte puțin din cea europeană. Am încercat să prezentăm cât mai succint acele caracteristici ale soiurilor de mur care să creeze o imagine generală și mai ales care să vă atragă să faceți cunoștință cu ele în mod direct. Unele informații pot să nu corespundă cu experiența voastră în acest domeniu și acest lucru se poate datora și zonei geografice de cultură, dar și unor imperfecțiuni în preluarea datelor de către noi, fapt pentru care ne cerem anticipat scuze. Atragem atenția asupra a trei elemente și a felului în care trebuie privite ele. 1 – Temperatura maximă de iernat Trebuie să știți că ea este relativă și orientativă. În iernatul soiurilor de mur în zona noastră intervin și alte elemente corective. Este vorba de maturarea bastoanelor primocane, starea lor de sănătate și nu în ultimul rând microclimatul zonei de cultură. La fel de importantă este și persistența valorilor negative maximale. Din aceste motive, vă recomandăm să reanalizați informațiile în funcție de condițiile concrete de cultură din grădina voastră. 2 – Greutatea fructelor Trebuie să știți că greutatea în grame a fructelor este o generalitate. Este vorba de un loc ideal unde se îmbină vârsta plantei, starea ei de sănătate, fertilizarea, udările și nu în ultimul rând anul climateric. Toate considerate la valori ideale. Reamintim că o plantă de mur este matură după anul trei. 3 – Producția în kg Există două modalități de prezentare a producție la plantele de mur: pe plantă și pe hectar. În primul caz se ia în calcul planta matură individuală, fără restricțiile spațiale existente în cultura intensivă pe spalier. Acest fapt face ca indicatorul „producție” să reprezinte mai exact potențialul de fructificare din punct de vedere vegetal. În situația producției pe hectar, avem de-a face cu o evaluare dependentă de alți factori decât cei care caracterizează planta în sine: distanța între rânduri și pe rând; tăierile corective, etc. Din acest motiv am ales să prezentăm acest indicator pentru plantele individuale. De reținut că producția pe plantă matură individuală este mai mare decât cea calculată pe suprafața de cultură. Uneori putem avea diferențe mari sau foarte mari.
Albumul selectat contine subalbume care pot fi accesate din lista de albume din partea stanga.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: daniel50
Mesaj:
daniel50
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.